Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași are de astăzi o clopotniță nouă

Duminică, 24 februarie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași, pentru a săvârșii slujba de sfințire a noii Clopotnițe de la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de câțiva membri din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași și corul bisericii parohiale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre parabola Fiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru cununa creației Sale, omul, despre necesitatea „venirii întru sine” prin căință și întoarcere la Tatăl.

Preasfințitul Părinte a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie, săvârșită la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași și a felicitat grupul coral al parohiei, format din școlari, pentru cântecele religioase intonate la vremea chinonicului.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți au mers în procesiune până la clopotnița bisericii unde s-a săvârșit slujba de sfințire a acesteia. Clopotnița este amplasată în partea dreaptă a bisericii parohiale.

Ierarhul a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...