169 de ani de la nașterea Poetului Mihai Eminescu 15 ianuarie 1850-15 ianuarie 2019

În ziua de 13 ianuarie 2019, cu anticipație, parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, a desfășurat un program cultural-religios dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu.

Acest program a debutat îndată după otpustul Sfintei Liturghii cu săvârșirea parastasului pentru Luceafărul poeziei românești, urmat de un cuvânt al părintelui paroh Dincă Ioan și rostirea câtorva poezii eminesciene în interpretarea unor enoriași.

Programul cultural-religios a continuat în după-amiaza aceleeași zile cu membrii grupurilor de cateheză ai parohiei, careau interpretat cântece și au desenat imagini inspirate din poeziile lui Eminescu. Părintele Achim Vergil-Marian le-a vorbit despre importanța mesajului cultural-național-religios transmis din generație în generație prin opera eminesciană, îndemnând totodată, la păstrarea vie a dragostei față de țară și Biserica Ortodoxă despre care Mihai Eminescu spunea că ”este mama neamului românesc”.

Mulțumim doamnei D. Cecilia, credincioasă a parohiei noastre care, la fiecare sărbătoare și manifestare cultural-religioasă, se ocupă cu multă dragoste de împodobirea colivei cu icoane sau imagini potrivite sărbătorii respective.        

A consemnat Părintele Achim C.Vergil-Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel-Călărași.


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...