Nu uita, că ești român!

În ziua de duminică, 09 decembrie 2018, grupurile de cateheză, ”Apostolii” și „Îngerașii”, ale Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Protopopiatul Călărași, coordonate de Părintele Achim Vergil-Marian, îndată după otpustul Sfintei Liturghii, au susținut un frumos program de colinde și cântece patriotice.

Atât prin colinde, cât și prin cântecele patriotice interpretate, mesajul transmis ascultătorilor a fost acela de păstrare a valorilor spiritual-naționale românești, primite de la Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, și de la ceilalți înaintași ai noștri. Prin colinde ne-am reamintit de dragostea lui Dumnezeu Tatăl, Care și-a trimis Fiul să se întrupeze din Sfânta Fecioară Maria, pentru mântuirea noastră, iar prin cântările partiotice ne-am amintit de dragostea și jertfa eroilor români căzuți la datorie pentru mântuirea sau eliberarea neamului nostru de sub jugul străin, cât și pentru realizarea României Mari.

La finalul manifestării cultural-religioase, toții colindătorii au primit daruri (dulciuri, fructe, cărți de rugăciuni, iconițe, cruciulițe etc.), ce au fost oferite cu mare dragoste de preoții bisericii ajutați și de alți binefăcători.

Pentru toate acestea aducem slavă și mulțumire lui Dumnezeu și recunoștință binefăcătorilor.

A consemnat Preot Achim C. Vergil - Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel-Călărași. 


0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...