Prima Sfântă Liturghie Arhierească după târnosire la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași

Duminică, 4februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent înmijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a sluji prima SfântăLiturghie la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” dupătârnosire (Sfințire). Slujba de târnosire a avut loc în urmă cu doi ani, îndata de 10 ianuarie 2016.

PS Vincențiu a slujit pentru prima dată la BisericaSfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași după târnosire

Sub protiaPreasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujitpreacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, FlorinIonescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea,părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

Dialogulliturgic a fost întreținut de câțiva membri din Corul „Mihail Vulpescu” alProtopopiatului Călărași și corul bisericii parohiale „Sfinții Apostoli Petruși Pavel” din Călărași.

În cuvântul deînvăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre parabolaFiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentrucununa creației Sale, omul, despre necesitatea „venirii întru sine” prin căințăși întoarcere la Tatăl.

Părintele Constantin Marcu a primit rangul de iconomla Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași

Cu aceastăocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh ConstantinMarcu de la parohia Borcea din cadrul Protopopiatului Fetești, pentru lucrareajertfelnică săvârșită în comunitatea parohială.

PreasfințitulPărinte a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie, săvârșită la BisericaSfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași și a felicitat grupul coral formatdin școlari, care vin permanent la biserică și le-a dăruit câte o cruciuliță casemn al aprecierii pentru cântecele religioase intonate la vremea chinonicului.

Ierarhul abinecuvântat toți credincioșii prezenți la Biserica Sfinții Apostoli Petru șiPavel din Călărași și a apreciat prezența în număr foarte mare a părințilorcare își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...