Cateheze despre Sfânta Liturghie desfășurate la Parohia Sfinții Apostoli din Călărași

În contextul anului omagial intitulat ”2017- Sfânta Liturghie, izvor de iubire și libertate în lumea contemporană”organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași, Protopopiatul Călărași,a desfășurat în duminicile din luna octombrie, anul curent, o serie de catehezece au avut ca subiect prezentarea pe larg a rânduielii și simbolisticii Sfinteiși Dumnezeieștii Liturghii.

Catehezele au fost prezentate în biserica parohială de către Părintele coslujitorAchim C.Vergil-Marian, iar auditoriul a fost alcătuit din enoriași ai parohiei noastre.A fost prezentată istoria SfinteiLiturghii, rânduiala Sfintei Proscomidii, LiturghiaCatehumenilor, Liturghia Credincioșilor și semnificația veșmintelor preoțești. Ceiprezenți au fost uimiți de simbolistica Sfintei Liturghii, dar mai ales demodul de realizare a proscomidiei. Părintele Achim Vergil-Marian le-a vorbit celorprezenți despre importanța pomenirii celor vii, cât și a celor adormiți laSfânta Proscomidie, dar și despre participarea activă a fiecăruia la viața liturgicăa Bisericii. La aceste cateheze au participat active și creștinii ortodocși deetnie rromă (cei din neamul spoitorilor).

Tot cu ocazia acestui an dedicate Sfintei Liturghii, elevii clasei I C dela Școala nr.10 din Călărași, coordonați de doamna învățător Gheorghe Ana și dedoamna profesor de religie Dumitrașcu Andreea, au vizitat biserica parohială cuhramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel,unde au fost întâmpinați de părintele Achim Vergil-Marian, preot II al acestei biserici,care le-a vorbit micuților creștini despre sfânta biserică în general, cât și despreSfântul Altar în special. Cei mici au fost încântați de obiectele liturgice aflateîn Sfântul Altar și au fost implicați în cântarea de la strană, fiind foarte entuziasmați.

La final toți copiii au primit fructe din partea părintelui paroh Dincă Ioan.

A consemnat părintele Achim C.Vergil-Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...