Duhule Sfinte, lumină lină, vino în lumea de lacrimi plină!

În ziua de Rusalii, când Biserica și-a sărbătorit nașterea sa prinPogorârea Sfântului Duh în chip „de limbide foc și vuiet ca de vânt”, biserica din Parohia Sfinții Apostoli Petru șiPavel din Protopopiatul Călărași, a găzduit un program artistic-religios,dedicat acestei mari sărbători, cu genericul „Duhule Sfinte, lumină lină, vino în lumea de lacrimi plină!”.

Protagoniștii au fost membrii grupului vocal „Îngerașii”, format din copiii care participă la programul catehetic-național „Hristos împărtășit copiilor”, fiind coordonați de d-na preoteasăAchim Mariana.

„Îngerașii”, la momentulchinonicului, au interpretat pricesne specifice acestei sărbători, iar, lafinalul slujbei Vecerniei plecăriigenunchilor, au împărțit credincioșilor prezenți frunze de nuc și diferiteobiecte confecționate de ei în cadrul orelor de cateheză (buchețele de flori,coșulețe, picturi cu chipul Sfintei Treimi).

Totodată, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 61 ani, toți ceiprezenți, au cântat „La mulți ani!”părintelui paroh Dincă Ioan. Părintele coslujitor Achim Vergil-Marian amulțumit Preasfintei Treimi și a urat părinteleui paroh ani mulți,binecuvântați, sănătoși și rodnici în ogorul Domnului, iar părintele Dincă Ioana mulțumint tuturor pentru dragostea arătată față de sfinția sa și de bisericaDomnului.

„Îngerașii” au fost răsplătiți cudiplome, dulciuri și aplauze din partea preoților slujitori și a credincioșilorprezenți în sfânta biserică.

A consemnat părinteleAchim C. Vergil - Marian, preot II la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel -Călărași.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...