Hristos, pacea și bucuria noastră

În săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a coincis în acest an școlar cu Săptămâna Altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Protopopiatul Călărași, a fost gazdă pentru mai multe grupe de preșcolari și elevi de la mai multe grădinițe și școli călărășene (Grădinița ”Voinicel”, Grădinița ”Amicii”, Școala nr. 5 ”Nicolae Titulescu”, Școala nr 10 ”Mihai Viteazul”). Toți elevii au primit Sfintele Taine, iar cei doi preoți slujitori, părintele Dincă Ioan și părintele Achim Vergil-Marian, au explicat copiilor importanța participării la sfintele slujbe bisericești alături de părinți și cadre didactice.

Pe data de 6 aprilie 2015, biserica parohială a primit pe îngerașii de la Grădinița ”Voinicel”, grupa „Fluturașilor„, condusă de doamna profesor învățământ preșcolar Achim Mariana. Aceștia, după ce au fost împărtășiți cu Preacuratele Taine ale Domnului nostru Iisus Hristos, au pregătit un program duhovnicesc numit ”Hristos în mijlocul nostru”, manifestare cultural-religioasă ce a conținut poezii și cântece specifice perioadei pascale.

Copiii au fost răsplătiți cu dulciuri, oferite de către o bună familie creștină a parohiei noastre.

După acest program religios-artistic, preșcolarii, însoțiți de părinți, educatoare și părintele Achim Vergil-Marian, au bucurat cu glasurile lor cristaline seniorii și angajații Căminului de bătrâni „Sfântul Antim Ivireanul”.

La finalul acestui program, părintele Achim Vergil-Marian, ajutat de părinții preșcolarilor, a oferit daruri celor prezenți (cărți de rugăciuni, iconițe și alimente). Tot în Săptămâna Mare, cei doi preoți ai parohiei au oferit mai multe daruri de alimente, donate de familia Ștefănescu D. și Firma Aldis-Călărași, unor enoriași.

A consemnat preot II Achim C.Vergil-Marian de la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Călărași.

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/04/DSCN3277.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/04/IMG_2725.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/04/P1050168.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/04/P1050175.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2015/04/P1050181.jpg"]
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...